Leśny mech z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrażam i odsączam z nadmiaru wody . Galaretki rozprowadzam w 3 szklankach gorącej wody i odstawiam do stężenia . Jajka miksuję z cukrem , następnie delikatnie dolewam olej nie zaprzestając miksowania i dosypuje przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia . Do tak przygotowanego ciasta przekładam dobrze odsączony szpinak i delikatnie mieszam łyżką . Ciasto wykładam do wysmarowanej i wysypanej mąką prostokątnej blachy. Piekę w temp.180 stopni ok 1 godziny . Po ostygnięciu przecinam na dwie części.
Śmietanę ubijam na sztywno ze śmietanfix-em i cukrem waniliowym , łącze z pokrojoną w kostkę galaretką . Tak przygotowaną śmietaną przekładam warstwy ciasta i dekoruję owocem granatu .
Komentarze