Leśna szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać razem z cukrem pudrem przez około 8minut na puszysty, gęsty krem. Przesiać przez sitko połowę mąki do ubitego kremu,a następnie delikatnie wymieszać szpatułką .
Następnie dodać rozpuszczone oraz ostudzone masło i delikatne wymieszać. Przelać ciasto do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 18 minut.Wyjąć i ostudzić.
Uprażone jabłka zagotować w garnku ,a następnie wsypać galaretkę, odstawić z ognia i mieszać przez około 2 minuty, aż żelatyna się rozpuści. Ostudzić.
Wyłożyć na biszkopt, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok.1 godzinę.
Śmietankę ubijać z fixem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym przez kilka minut . Wyłożyć na jabłka i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze