Lemoniada cytrynowa z dodatkiem świeżej melisy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wspaniałe gasi pragnienie w upalne letnie dni. Lemoniada cytrynowa z dodatkiem świeżych listków melisy podana z kostkami lodu.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cytryny
    25 listków świeżej melisy
    4 łyżki miodu
    4 szklanki wody
    dodatkowo:
    kostki lodu, plasterki cytryny i listki melisy do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada cytrynowa z dodatkiem świeżej melisy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny szorujemy pod bieżącą wodą oraz przelewamy gorącą wodą. Umyte cytryny obieramy ze skórki. Przekrawamy na cząstki i usuwamy pestki. Listki melisy dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
  • 2. Pokrojone cytryny i listki mięty miksujemy robotem z dodatkiem wody i miodu.
    Powstałą lemoniadę przecedzamy przez gęste sitko. Podajemy z kostkami lodu przybraną listkami melisy i plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować