Lemoniada arbuzowa

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Doskonale orzeźwia

  • 20 min

Składniki:


  • 3 cytryny
    4 płaskie łyżki brązowego cukru
    0,7l wody
    ćwiartka małego arbuza
    listki mięty
    kostki lodu
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny wyciskamy
  • 2. Arbuza miksujemy w blenderze i filtrujemy sok
  • 3. Łączymy soki, uzupełniamy wodą. Dodajemy cukier do smaku
  • 4. Wrzucamy listki mięty oraz kostki lodu

Porady

Lemoniadę arbuzową trzeba koniecznie podawać zimną, z kostkami lodu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować