Lemoniada arbuzowa

5 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka, niezwykle smaczna na gorące dni lemoniada arbuzowa !

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 kg miąższu arbuza
    - szklanka wody
    - 3-4 łyżki miodu lub cukru trzcinowego
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 6-8 kostek lodu
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z arbuza usuwamy pestki do blendera wkładamy miąższ pocięty na mniejsze kawałki. Dodajemy wodę, sok cytryny, cukier bądź miód i blendujemy na najwyższych obrotach.
  • 2. Chłodzimy w lodówce następnie podajemy z kostkami lodu. Możemy również udekorować lemoniadę np. mięta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować