Lekkie placuszki z kaszy gryczanej

4.5 (184 ocen)

Idealne dla osób będących na diecie. Smakują na zimno i ciepło.

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
    2 łyżki tartego parmezanu
    1 jajko
    2 łyżki koperku
    2 łyżki maki pszennej razowej
    sól
    pieprz
    łosoś wędzony - 100 g
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Lekkie placuszki z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.
  • 2. W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.
  • 4. Placuszki podawać z wędzonym łososiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Łosoś wędzony Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować