Lekkie ciasto truskawkowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozkruszamy,olej rozpuszczamy-łączymy razem(powinny wyglądać jak mokry piasek).Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypyjemy ciastka.Wyrównujemy i mocno dociskamy do dna.Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
2.Truskawki rozmrażamy a następnie umieszczamy w garnku i rozgotowujemy.Zdejmujemy z ognia.Do gorących wsypujemy galaretkę i mieszamy do momentu rozpuszczenia galaretki.Studzimy a następnie przekładamy na schłodzone ciasto i wstawiamy do lodówki na min 1 godzinę.
3.Śmietanę ubijamy razem z cukrem na sztywno i układamy na wierzchu ciasta.Ponownie wstawiamy do lodówki na min 1 godz.
Smacznego
Porady
Zamiast oleju kokosowego można dodać masło.
Przepis na keksówkę 12x28
Komentarze