Lekka sałatka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Ta pyszna sałatka będzie nie tylko świetnym dodatkiem do dań grillowych. To kolorowe połączenie to coś dla fanów szpinaku, marynowanych buraczków i koziego sera.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 50 g świeżych liści szpinaku
    10 marynowanych kulek buraczków
    1 duża czerwona cebula
    100 g orzechów włoskich
    3 czubate łyżki koziego sera do smarowania
    świeżo zmielona sól i pieprz

    Sos:
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    3 łyżki płynnego, jasnego miodu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka oliwy
    1 płaska łyżeczka soli
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy Sos miodowy

Lekka sałatka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 50 g orzechów włoskich miksujemy bardzo drobno w siekaczu, dodajemy kozi ser, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy.
    Na dwóch talerzach lub w dużej misce układamy liście szpinaku. Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Ze zmiksowanej masy formujemy kulki i układamy na liściach razem z cebulą i marynowanymi kulkami buraczków. Posypujemy pozostałymi orzechami i świeżo zmielonym pieprzem.
    Składniki na sos dokładnie razem mieszamy i polewamy nim sałatkę przed podaniem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kozi ser Sałata Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować