Lekka sałatka z jajkiem i szczypiorkiem

5 (159 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i leka sałatka. Świetna na śniadanie i każdą inną porę dnia.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata,
    szynka konserwowa
    4 jajka
    2 pomidory
    szczypiorek
    starty parmezan,
    sól,
    pieprz,
    3 łyżki oliwy,
    1 łyżka octu balsamicznego,
    1 mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Szynki

Lekka sałatka z jajkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ocet z oliwą wlej do kubeczka. Dodaj sól, pieprz oraz czosnek.Wymieszaj. Jajka ugotuj na pół twardo. Sałatę porwij na mniejsze kawałki .Szynkę i pomidory pokrój w kostkę.Szczypiorek posiekaj. Wszystko razem wymieszaj. Na górze połóż jajka przecięte w pół.Całość polej wcześniej przygotowanym sosem oraz posyp parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Szczypiorek Szynka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować