Leczo zapiekane z kopytkami

1 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

I znowu leń się wkradł. Tym razem zaproponujemy Wam danie, które poza krojeniem, nie wymaga stania i mieszania. Kochamy leczo, kilka razy do roku musimy zjeść. Czasami, jak za dużo zrobi się, to na gorąco do słoika, kładziemy pokrywką do spodu i jak wystygnie, to do lodówki.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    1 zielona papryka
    1 żółta papryka
    250 g pieczarek
    500 g cukinii
    2 pętka kiełbasy śląskiej
    500 g pomidorów malinowych
    300 g mrożonego groszku
    500 g kopytek
    350 ml passaty pomidorowej
    200 ml bulionu warzywnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne Leczo

Leczo zapiekane z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo zapiekane z kopytkami 1. Kalafior dzielimy na różyczki.
    Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski.
    Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki.
    Cukinie kroimy na plasterki, lub dużą kostkę.
    Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy na plasterki.
    Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę.
    Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy groszek, kopytka, passatę i bulion.
    Całość zapiekamy pod przykryciem 90 min w temperaturze 190°C.
    Co jakiś czas mieszamy.
    Na koniec do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować