Leczo z patisona

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W tym roku w naszym ogródku królują patisony :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie patisony
    3 kolorowe papryki
    20 dkg fasolki szparagowej
    2 cebule
    1 koncentrat pomidorowy
    2 laski dobrej kiełbasy
    sól, pieprz
    1 łyżka sosu chili
    1 mini papryczka chili
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z patisona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć około 10 minut. Z fasolki odkroić w końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Patisony wydrążyć i obrać ze skórki, jeśli jest twarda, a następnie pokroić w kostkę. Warzywa dodać do kiełbasy, podlać około szklanką wody i dusić około 20 minut. Do lecza dodać koncentrat rozmieszany z 2/3 szklanki wody oraz przyprawy i sos chili. Gotować 5 minut. Dodać paprykę pokrojoną w średnią kostkę i gotować jeszcze 10-15 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować