Leczo z papryką i cukinią

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Ma bardzo wyrazisty smak.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie cienkich parówek lub kiełbasy
    1 duża czerwona papryka
    0,5 małej cukinii
    20 dag pieczarek
    1 średnia cebula
    2 małe ząbki czosnku
    Słoiczek koncentratu pomidorowego
    Przyprawy: pieprz, vegeta, bazylia suszona, magi
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę . Z parówek usuwamy osłonki i kroimy na cienkie krążki. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, dodajemy parówki, pieczarki i paprykę. Smażymy chwilę. Dolewamy tyle wrzącej wody ,żeby przykryła wszystkie składniki. Gotujemy na małym ogniu do uzyskania miękkości papryki. Na samym końcu dodajemy cukinię i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy.

Porady

Zamiast parówek można dodać ulubioną kiełbasę lub mięso.Można dodać również czerwoną fasolę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować