Leczo z kiełbasą myśliwską

0 (0 ocen)

  • 45 min

Rozgrzewający gulasz warzywny z dodatkiem imbiru

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kiełbasy myśliwskie
    2 cebule
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    świeży imbir (kawałek 3-4 cm)
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    pół łyżeczki ostrej papryki
    pół łyżeczki soli
    przyprawa w płynie maggi
    ok. 0,5l wody
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Leczo Gulasz

Leczo z kiełbasą myśliwską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i kiełbasę przez ok. 5 min. Paprykę pokroić w paski, dodać do kiełbasy, smażyć ok. 5 min. Cukinię pokroić w kostkę, dodać do pozostałych warzyw. Następnie dodać starty imbir i przyprawy, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 min. Na koniec można doprawić przyprawą w płynie.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Imbir Kiełbasa Papryka Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

To może cię zainteresować