Leczo z kiełbasą i parówkami

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Pyszne i sycące leczo z kiełbasą na zimowe dni

  • 20 min

Składniki:

  • 2 laski kiełbasy( ja użyłam toruńskiej),
    5 cebul,
    5 papryk,
    cukinia,
    5 pomidorów,
    6 parówek cienkich,
    olej do smażenia, bazylia, pieprz, liśc laurowy, ziele angielskie,
    mały przecier pomidorowy, szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kiełbasą i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażamy kielbasę i cebulę pokrojoną w kostkę.
  • 2. Dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę.
    Dusimy razem, aż warzywa będą szkliste. W trakcie podlewamy wodą.
  • 3. Parówki kroimy w plasterki i dusimy z leczo z kiełbasą i warzywami. Dodajemy ćwiartki pomidorów, obranych ze skórki oraz szczyptę bazyli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie.
  • 4. Na koniec łączymy wszystko z małym przecierem pomidorowym. I potrawa gotowa:)

Porady

Do tego leczo z kiełbasą można użyć mrożonej papryki i cukini.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować