Leczo z kiełbasą

4.5 (179 ocen)

Pierwsze leczo jakie pamiętam z dzieciństwa było z parówką i jajkiem. Było wspaniałym daniem, może kiedyś je odtworzę... W moim jednogarnkowym daniu najsmaczniejszy jest sos, jaki wytwarza sie podczas duszenia warzyw i kiełbasy. To leczo z kiełbasą smakuje doskonale ze świeżą bułką z masłem.

Składniki:

  • 2 dobrej jakości pętka kiełbasy
    cukinia
    3 pomidory obrane ze skóry
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 papryki - zielona i czerwona
    olej do smażenia
    5 dużych pieczarek
    pieprz chili cayenne
    pieprz czarny
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy w rondelku w kolejności: kiełbasa, cebulą, papryka, pieczarki i cukinia. Kiedy warzywa lekko zmiękną (po ok.20 minutach) dodajemy przyprawy - w ilości jak lubimy - przeciśnięty czosnek i pomidory. Leczo z kiełbasą dusimy ok. 20 minut

Porady

Leczo z kiełbasą tak jak bigos zyskuje na smaku podczas kolejnego podgrzewania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

To może cię zainteresować