Leczo z kabanosami francuskimi i mini kolbami kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Może być podawane jako danie główne lub dodatek do niego.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kabanosy francuskie - 2 paczki
    Mini kolby kukurydzy - 2 słoiki
    4 duże pomidory
    2 papryki czerwone
    1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem
    1 słoik krążków jalapeno
    sól
    pieprz biały
    Kostka masła
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kabanosami francuskimi i mini kolbami kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy kroimy na małe kawałeczki, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek - podsmażamy kabanosy i odkładamy patelnię z nimi na bok.
    Do garnka wkładamy 1/3 kostki masła czekamy aż masło trochę się rozpuści i wkładamy pokrojone w kostkę pomidory, oraz paprykę czerwoną pozbawioną ogonka i gniazd nasiennych, pokrojoną w paski.
  • 2. Gotujemy leczo 20 minut na dużym ogniu, potem dodajemy krojone pomidory z czosnkiem i 1 łyżkę stołową krążków jalapeno, zmniejszamy ogień na mały i gotujemy jeszcze 20 minut.
  • 3. Kroimy kolby kukurydzy na małe kawałki i dodajemy do sosu, wrzucamy tam także usmażone kabanosy. Przyprawiamy solą i białym pieprzem, mieszamy, gotujemy jeszcze 10 minut.
    Podajemy z makaronem, chlebem, lub jako dodatek do mięsa. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować