Leczo z kabanosami francuskimi i mini kolbami kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kabanosy kroimy na małe kawałeczki, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek - podsmażamy kabanosy i odkładamy patelnię z nimi na bok.
Do garnka wkładamy 1/3 kostki masła czekamy aż masło trochę się rozpuści i wkładamy pokrojone w kostkę pomidory, oraz paprykę czerwoną pozbawioną ogonka i gniazd nasiennych, pokrojoną w paski.
2.Gotujemy leczo 20 minut na dużym ogniu, potem dodajemy krojone pomidory z czosnkiem i 1 łyżkę stołową krążków jalapeno, zmniejszamy ogień na mały i gotujemy jeszcze 20 minut.
3.Kroimy kolby kukurydzy na małe kawałki i dodajemy do sosu, wrzucamy tam także usmażone kabanosy. Przyprawiamy solą i białym pieprzem, mieszamy, gotujemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z makaronem, chlebem, lub jako dodatek do mięsa. Smacznego!
Komentarze