leczo z kabaczkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne leczo z sezonowych warzyw.

  • 45 min

Składniki:

  • dwie średnie kiełbaski
    2 ząbki czosnku
    mały kabaczek
    1 duża czerwona papryka
    pół dużej żółtej papryki (lub jedna mała)
    6-7 pieczarek
    1 czerwona cebula
    ok. 6 łyżek koncentratu pomidorowego plus ok. 3 łyżek keczupu (do smaku)
    sól i pieprz, suszone oregano, tymianek, słodka papryka do smaku

Leczo z kabaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej tłuszczu podsmażyć pokrojone w plasterki kiełbaski, pieczarki, paprykę oraz kabaczka pokrojone w paseczki (przydadzą się dwie patelnie) Wszystko razem przemieszać, dodać posiekany w małą kosteczkę czosnek i cebulę. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i całość dusić na małym ogniu ok 20 - 25 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodać koncentrat pomidorowy i keczup oraz doprawić do smaku.

Porady

Do obrania kabaczka należy użyć dużego, bardzo ostrego noża, ponieważ ma bardzo grubą skórę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy