Leczo z białą fasolą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, sycące i pożywne leczo. Leczo przygotowałam z gotowaną białą fasolą oraz kiełbaską. Polecam na obiad.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 pomarańczowej papryki
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    200 g kiełbasy
    1 łyżka smalcu
    60 dag cukinii
    1 szkl wody
    1 puszka pomidorów krojonych ( 400 g )
    400 g ugotowanej białej fasoli
    1 łyżeczka soli himalajskiej różowej
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej
    1/2 łyżeczki tymianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z białą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy pestki i kroimy w sporą kostkę. Cukinię kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki.
    W garnku rozgrzewamy smalec i wkładamy cebulę z czosnkiem, paprykę, smażymy przez 5 minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy.
    Wlewamy wodę i wkładamy cukinię, gotujemy do miękkości warzyw.
    Dodajemy pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, przyprawy i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować