LECZO WARZYWNE Z KURKAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Leczo to pyszna potrawa która jest przygotowywana na bazie papryki i pieczarek, ja dzisiaj dodałam jeszcze cukinię i kurki. Takie leczo warzywne wyszło pyszne idealne na jesienne wieczory.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki :
    500 g papryki czerwonej
    500 g dojrzałych pomidorów
    300 g kurek
    200 g pieczarek
    1 średniej wielkości cukinią
    2 cebule
    300 g kiełbasy śląskiej
    200 g cienkich parówek
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz do smaku
    1 kostka rosołowa
    4 łyżki oleju
    papryka słodka i ostrą do smaku
    500 ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo warzywne z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Paprykę, cukinię, cebulę, pieczarki i kiełbasę kroimy w kostkę.
    Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki.
    W dużym garnku podpiekamy na oleju cebulę z kiełbasą. Kiedy się zarumieni dodajemy paprykę,pieczarki i pokrojone pomidory.
    Następnie dodajemy przyprawy i kostkę rosołową. Prużymy około 15 minut.
    Następnie wlewamy wodę i dodajemy przecier. Gotujemy około 15 minut.
    Do lecza wsypujemy kurki i pokrojone parówki, zmniejszamy gaz i mieszając doprawiamy do smaku, chwilkę gotujemy.
    Leczo warzywne studzimy, najsmaczniejsze jest kiedy trochę postoi. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować