Leczo warzywne

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie skomponowałam w większości z darów mojego ogrodu. Pyszne leczo warzywne!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 laska kiełbasy
    * 1 mała cukinia
    * 2 papryki ( miałam pomidorową)
    * 1 cebula czerwona
    * 1/2 puszki czerwonej fasoli
    * 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    * 1 pomidor
    * 6 pieczarek
    * 2 łyżki kukurydzy
    * 1 łyżka oleju
    * sól, papryka ostra i słodka

Leczo warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w krążki. Podsmażyłam na patelni z odrobiną oleju.
    Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki pokroiłam i dodałam do podsmażonej kiełbasy. Przykryłam pokrywką i dusiłam ok. 6 minut.

    Po tym czasie dodałam słoiczek przecieru i fasolę. Chwilkę jeszcze całość gotowałam bez przykrycia. Posypałam całość kukurydzą i przyprawiłam do smaku solą i paprykami.

    Zanim podałam obiad chwilkę poczekałam aż się przegryzie smakiem warzyw i przypraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy