Łazanki z młodą kapustą

4.5 (187 ocen)

Łazanki zawsze kojarzą mi się z prawdziwym domowym obiadem u babci.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu łazanki
    1 główka młodej kapusty
    pęczek natki pietruszki
    1 pętko kiełbasy
    kawałek słoniny
    3 cebule
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy.
    Kapustę oczyszczamy i kroimy. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy, aż będzie miękka. Odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na stopionej słoninie. Dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę. Do podsmażonej cebuli i kiełbasy dodajemy kapustę i dusimy, aż się zeszkli i zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Do makaronu wrzucamy kapustę z cebulą, dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować