Łazanki z kapustą i pieczarkami

4.47 (201 ocen)

  • 60 min

Pyszny i zdrowy bezmięsny obiad.U mnie od kilku lat jedno z dań wigilijnych

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg makaronu łazanki
    80 dkg kapusty kiszonej
    1/2 kg pieczarek
    2 cebule
    sól,pieprz,vegeta
Wystaw ocenę:

4.47 (201 ocen)

Łazanki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę włożyć do garnka i obgotować 30 minut.W tym czasie cebulę obrać,pokroić w kostkę i podsmażyć.Dodać do kapusty i dusić razem 15 minut.
  • 2. Pieczarki pokroić i podsmażyć pod koniec dodając sól.Przełożyć do garnka z kapustą,wymieszać i dusić razem 10 minut.Doprawić solą,pieprzemi vegetą.
  • 3. Makaron ugotować i odcedzić.Dodać do reszty i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować