Łazanki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję jako pedagog, ale moją prawdziwą pasją jest gotowanie. Przygotowując mężowiobiady, staram się, by były urozmaicone i smaczne. Te łazanki to świetny pomysł na szybkie danie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg makaronu łazanki
    ● 1/2 kg kiszonej kapusty
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2 średnie cebule
    ● 6 łyżek oliwy
    ● sól
    ● pieprz

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie według przepisu
    na opakowaniu. Odcedzamy
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w kostkę i szklimy na oliwie.
    Pieczarki oczyszczamy, drobno
    kroimy, wsypujemy do cebuli
    i podsmażamy.
  • 3. Kapustę odciskamy i dodajemy
    do pieczarek. Podlewamy
    wodą i dusimy ok. 20
    minut. Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem. Mieszamy
    z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy