LASAGNE z ŁOSOSIEM i kapustą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis dostałam od siostry- u niej wszyscy się nią zajadają

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 50 dag filetów z łososia,
    4 łyżki soku z cytryny,
    1 główka włoskiej kapusty (ok. 80 dag),
    3 łyżki masła,
    4 łyżki mąki,
    1 szklanka bulionu warzywnego z kostki,
    1 szklanka mleka
    skórka otarta z 1 cytryny,
    sól,
    biały pieprz,
    9 płatków lasagne,
    25 mozzarelli,
    koperek i cząsteczki cytryny do przybrania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne z łososiem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lasagne 1. Rybę opłucz, osusz i pokrój w gruba kostkę. Posól i skrop połową soku z cytryny. Kapustę podziel na liście i obgotuj je w osolonym wrzątku przez ok. 2 minuty.
    W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę i podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając. Stopniowo dolewaj bulion i mleko, wsyp skórkę z cytryny. Nie przerywając mieszania, gotuj jeszcze 5 minut na maleńkim ogniu. Na koniec dodaj resztę soku z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem.
    Do natłuszczonej formy wlej trochę sosu, ułóż 3 płaty ciasta, połowę kapusty i łososia. Przykryj 3 płatami ciasta i resztą składników, polej sosem. Przykryj pozostałym ciastem. Posyp paseczkami sera,

  • pieczenie lasagne 2. zapiekaj 45 minut w temp. 200 st. Udekoruj

Porady

lepiej podzielic sos na 3 czesci i tą ostatnia dac na ciasto i na to mozarelle- bo za bardzo sie spiekla:( mozarelle mozna dodac na 15 min przed koncem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Kapusta włoska Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.42 (208 ocen)

Lasagne

To może cię zainteresować