Lasagne z krakersów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Oryginalny przepis który dostałam od koleżanki

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
    2ząbki czosnku
    1 duża cebula
    1opakowanie pomidorków krojonych
    2 opakowania krakersów
    kilka łyżeczek przecieru
    15- 20 dag sera żółtego
    przyprawy ( sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie)
    oliwa

Lasagne z krakersów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulę, a następnie mięso z czosnkiem mieszając przez ok 10 min. Dodajemy do tego pomidory i mieszamy nadal. Dodajemy przecier, przyprawiamy
  • lasagne z krakersów 2. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą i wykładamy jedną warstwę krakersów na to dajemy 1/3 farszu i posypujemy serem żółtym czynność powtarzamy tak jeszcze dwa razy kończymy posypaniem sera żółtego
  • 3. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy ok 25 minut

Porady

Polecam kupno krakersów cebulowych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy