ŁACIATE BABECZKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo aromatyczne, pachnące wanilią połączenie sera z ciastem murzynkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szkl.maki, 2 jaja, 1 szkl. mleka, 3/4 szkl.oleju, 1 szkl.cukru, 3 łyzki kakao, 2 łyzki dżemu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej , 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    ok.1/2 kg sera (3xmielonego),mleko,cukier waniliowy, aromat waniliowy, 4-5 łyżek kaszy manny,3/4 szkl. cukru, 3 jaja

Łaciate babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BABECZKI Z ŁATĄ 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
    Masa serowa:
    Do miski wrzucamy ser,dodajemy:jaja, mannę, cukry, aromat.Wszystko dokładnie mieszamy, jeśli jest za gęste(ma mieć konsystencje bardzo gęstej śmietany)dolewamy mleka.
    Foremki na babeczki smarujemy masłem , posypujemy bułką tartą.Na dno każdej foremki wykładamy porcję ciasta na to łyżka masy serowej,którą przykrywam łyżką ciasta.Należy pamiętać by ciasto nie zajmowało więcej niż 3/4 wysokości foremki.Pieczemy je w 180 stopniach ok.30 min.
    Smacznego

Porady

Do ciasta można dodać czekolady , wtedy uzyskamy bardziej czekoladowy smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy