Łaciate

4.5 (180 ocen)

  • 2 godz.

Wspaniałe ciasto, które sama wymyśliłam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    1 szkl cukru kryształu
    1 szkl mąki
    1 płaska łyżeczka proszku dopieczenia

    Ciasto łaciate:
    1. 3 łyżki kakao, 1 szklanka kwaśnej śmietany,1 łyżeczka sody, 3 jaja

    2. 1margaryna, 1 szklanka cukru, 3 szklanki mąki

    Masa:
    2 budynie waniliowe
    1 l mleka
    3/4 szklanki cukru pudru
    1szklanka cappuccino
    margaryna
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łaciate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywna, dodać cukier i nadal ubijać. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia poczekać aż powiększą objętość. Dodać do białek, nadal ubijając. Na końcu wmieszać mąkę. Piec 30min w 170 C. Przeciąć na pół
    Ciasto łaciate 1:Wszystkie składniki utrzeć ze sobą.
    2.Z Margarynę rozpuścić, wsypać cukier i mąkę. Po przestudzeniu dodać do masy z kakao. Wymieszać i upiec.
    Masa:

    Ugotować budyń. utrzeć margarynę z cukrem i dodać przestudzony budyń. Na końcu partiami wsypywać dowolne cappuccino.
    Przełożenie :
    Biszkopt - połowa masy - ciasto łaciate - reszta masy - biszkopt - polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować