Labraks smażony

4.5 (184 ocen)

Labraks (okoń morski) jest bardzo smaczną rybą. Świetnie smakuje smażony na patelni lub grillowany.

Składniki:

  • - 2 labraksy (po 1 szt na osobę)
    - sól, pieprz
    - 2 ząbki czosnku
    - 3-4 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Labraks smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.
  • 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.
    Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz.
    Odstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta).
    Podawać z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Okoń Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować