Łabedzi puch

4.5 (187 ocen)

Miekki, smaczny i bardzo ciekawy przepis

Składniki:

  • - 6 jajek
    - 20 dkg maki
    - 25 dkg cukru
    - proszek

    - 2 bulki kajzerki
    - 3 szkl. mleka
    - 1 szkl. cukru
    - margaryna
    - 10 dkg wiorek
    - aromat

    - 10 dkg wiorek
    - 0,5 szkl. cukru
    - maslo

    -dzem malinowy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Łabedzi puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bialka ubic na sztywno, dodac cukier, make, proszek i zoltka. Wymieszac i wylozyc na blache. Piec ok 20 min w 180*. Po wystygnieciu przekroic na pol. Bulki pokroic w kostke i zalac 2 szklankami zimnego mleka. Reszte mleka zagotowac z cukrem i aromatem. Zagnieciona papke z bulki wlac do gotujacego sie mleka, wsypac wiorki i zagotowac kilka minut do zgestnienia masy. Utrzec z margaryna. Jedna czesc biszkoptu posmarowac dzemem, wylozyc polowe masy, przykryc biszkoptem, posmarowac reszta masy i wysypac na wierz podsmazone wiorka z maslem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować