Kwaśnica na golonce wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do szybko waru (4,5l) daje golonkę i posiekaną drobno kapustę kiszoną. Daje przyprawy wraz z kostkami rosołowymi zalewam wodą ( w zależności od wielkości mięska) aby golonka w całkowicie została przykryta wodą, a nawet trochę więcej wody nie zaszkodzi.
zamykam szczelnie szybkowar i gotuje 35 min, odpuszczam ciśnienie.
W miedzy czasie przygotowuje zasmażkę. Na patelni stopić smalczyk i podbić mąką zagotować i podlać wodą do uzyskania papkowatej konsystencji cały czas mieszając nie dopuścić do powstania "grudek".
Następnie zasmażką podbijamy zupę, zagotowujemy jeszcze doprawiamy Vegetą, pieprzem i magą. Na sam koniec dajemy posiekaną zieleninę.
Porady
Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami pokrojonymi w kostkę
Komentarze