Kuskusowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo łatwy, szybki przepis, a przede wszystkim pełna dowolność przy wyborze dodatków :)

  • 20 min

Składniki:

  • niepełna szklanka kaszy kuskus
    szklanka wody
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    4 łyżki bułki tartej
    duże jajko (dwa małe)
    sól, pieprz
    łyżeczka ziół prowansalskich
    szczypiorek z cebulką
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskusowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus zalać gotowaną, osoloną wodą i odstawić na ok. 5 min. by napęczniała.
  • 2. Wymieszać kaszę z jajkiem, mąką kukurydzianą, 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami i pokrojonymi drobno cebulką i szczypiorkiem.
  • 3. Formować małe kotleciki i obtaczać w bułce tartej (uzyskamy chrupiącą skórkę) i smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Dodatki do tych kotlecików można wybierać według upodobania ja wkrajam do nich to co znajdę w lodowce :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować