Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi

0 (0 ocen)

Prosty obiad, czyli coś czego czasem naprawdę potrzebujemy. Kasza kuskus z warzywami i gotowanymi pulpecikami jest doskonałą propozycją na szybki posiłek. Serdecznie polecam!

Składniki:

  • ½ szkl. kaszy kuskus
    200- 300 g. mięsa mielonego
    1 mała cebula
    1 jajo
    ½ bułki pszennej
    sól, pieprz do smaku
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    ulubione warzywa (np. marchewka, papryka, kukurydza,groszek itp.)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przygotować jak zaleca się na opakowaniu.
  • 2. Bułkę zalewamy mlekiem/ wodą do zmięknięcia. Mięso wymieszać z startą na tarce cebulą, jakiem, przyprawami i miękką bułką. Wszystko dobrze wymieszać. Z masy formować pulpeciki. Gotujemy około 10-15 minut w bulionie warzywnym.
  • 3. Ugotowaną kaszę oraz pulpety wymieszać z warzywami. Dodać koncentrat i jogurt, dobrze wymieszać. W razie konieczności przyprawić. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować