Prosty obiad, czyli coś czego czasem naprawdę potrzebujemy. Kasza kuskus z warzywami i gotowanymi pulpecikami jest doskonałą propozycją na szybki posiłek. Serdecznie polecam!
Składniki:
½ szkl. kaszy kuskus
200- 300 g. mięsa mielonego
1 mała cebula
1 jajo
½ bułki pszennej
sól, pieprz do smaku
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
ulubione warzywa (np. marchewka, papryka, kukurydza,groszek itp.)
Kuskus z warzywami i gotowanymi pulpetami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę przygotować jak zaleca się na opakowaniu.
2.Bułkę zalewamy mlekiem/ wodą do zmięknięcia. Mięso wymieszać z startą na tarce cebulą, jakiem, przyprawami i miękką bułką. Wszystko dobrze wymieszać. Z masy formować pulpeciki. Gotujemy około 10-15 minut w bulionie warzywnym.
3.Ugotowaną kaszę oraz pulpety wymieszać z warzywami. Dodać koncentrat i jogurt, dobrze wymieszać. W razie konieczności przyprawić. Smacznego!
Komentarze