KURZE UDKA W MIODZIE I CYTRYNIE

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz.

Co tu dużo pisać , po prostu palce lizać !!!!!

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 4 udka z kurczaka
    - 1 duża cytryna (sok/skórka)
    - 2 łyżki oliwy

    MARYNATA
    - 3 łyżki miodu płynnego
    - 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę )
    - 1/2 łyżeczki ostrej papryki
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - 1 łyżeczka suszonego tymianku
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurze udka w miodzie i cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-17eb3lk 1. Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem . Cytrynę sparzyć i wyszorować szczoteczką .
  • image-0iwcthr 2. Wszystkie składniki marynaty połączyć z 2 łyż. oliwy oraz otartą skórką i wyciśniętym sokiem z cytryny
  • image-29csoby 3. Udka umieścić w naczyniu z marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu
    ok 1h
  • image-0vnt7pp 4. Zamarynowane udka włożyć do rękawa foliowego i piec w rozgrzanym piekarniku ok 1h w temp.180 stopni
  • image-1antyjs 5. 15 min. przed wyjęciem z piekarnika rozciąć folię , tak żeby skórka się zarumieniła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Kurczak Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować