Kurczak z makaronem po Chińsku

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Chińskie danie na zawołanie :) taki szybki obiad

  • 15 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    100 g grzybków (ja użyłam leśne mrożone)
    1 marchewka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    pół łyżeczki przyprawy chińskiej
    szczypta chili
    2 łyżeczki sosu sojowego grzybowego
    1 łyżeczka sosu sojowego
    1 łyżka tłuszczu do smażenia

    200 g makaronu np kolorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z makaronem po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak z makaronem po Chińsku 1. Pierś pokroić w paseczki , marchewkę w słupki, cebulę w piórko, posiekać czosnek.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć i dodać marchewkę, przemieszać i za chwilę dodać mięso, obracać kawałeczki by się nie skleiły. Dodać przyprawy , sos sojowy i na koniec ugotowane i odcedzone grzybki, mogą to być grzyby mun. smażyć od czasu do czasu mieszając.

    Ugotować makaron, wypłukać w zimnej wodzie odcedzić, dodać do chińszczyzny, wymieszać i dobrze podgrzać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować