Kurczak z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty mieszamy w miseczce i wkładamy umyte i pokrojone w kawałki mięso. Dokładnie pokrywamy każdy kawałek mięsa marynatą i odstawiamy do lodówki na parę godzin, lub na noc.
2.Zamarynowane mięso krótko obsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy 1 szklankę wody i dusimy 10 minut. Dokładamy pokrojoną fasolkę, posiekany czosnek, imbir i paprykę. Dusimy 15 minut. Potrawę przyprawiamy przyprawą uniwersalną, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, zagotowujemy i dodajemy do smaku sól i pieprz. Posypujemy natką pietruszki.
Danie pasuje do ziemniaków, ryżu i różnych kasz.
Porady
Zamiast fasolki można użyć mrożoną marchewkę z groszkiem.
Komentarze