Kurczak z dynią i ananasem

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kurczak z dynią i ananasem. Jesienny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 puszka krojonego ananasa
    1 mały patison
    1/4 małej dyni
    1 puszka kukurydzy
    1 średnia cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    curry
    słodka i ostra papryka
    jarzynka, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z dynią i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawami i wrzucić do cebuli. Obsmażyć. Dynie i patisona wydrążyć i obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić około 20 minut. Dodać kukurydzę i osączonego ananasa. Koncentrat wymieszać z 1/2 szklanki soku z ananasa wlać do mięsa z warzywami. Gotować jeszcze 10-15 minut. Doprawić do smaku. Podawać na przykład z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować