Kurczak w sosie rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka włożyć pomiędzy 2 arkusze plastikowej filii. Rozbić płaskim bokiem tłuczka do mięsa. Usunąć folię plastikową. W misce , średniej wielkości, wymieszać make, sól i pieprz. Ubić jajka w misce. Obtoczyć piersi kurczaka w przyprawionej mace, potem w jajku. W dużym rondlu stopić masło na średnim ogniu. Smażyć kurczaka przez 4-5 minut z każdej strony,aż nabierze złoto-brązowego koloru. W czasie smażenia kurczaka , włożyć rabarbar do garnka i zalać wodą. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Wlać do rabarbaru miód. W małej misce rozpuścić skrobię , w zimnej wodzie. Dodać mieszaninę ze skrobi do rabarbaru i wymieszać. Gotować przez 1 minutę.Dodać likier i sok z limony, wymieszać.Ułożyć piersi na półmisku i podawać z sosem
Komentarze