Kurczak w sezamie z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nowy smak kurczaka.

  • 45 min

Składniki:

  • pierś kurczaka 1/2
    sól, pieprz
    sos sojowy 2 łyżki
    maka ziemniaczana 2 łyżeczki
    ziarna sezamu 5 łyżeczek
    olej do smażenia
    ugotowana fasolka szparagowa 20 dag

Kurczak w sezamie z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sn1mts 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w słupki. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Posypać mąką ziemniaczaną i sezamem, przemieszać i odstawić na min. pół godziny. Następnie mięso podsmażyć na złoto, dodać fasolkę i dusić do miękkości. Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy