KURCZAK TIKKA MASALA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny kurczak tikka masala idealny dodatek do kasz,warzyw czy jako dodatek do kanapek,

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    1 filet z kurczaka podwójny

    Marynata

    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    3 łyżki pasty curry tikka masala
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka papryki chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak tikka masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie.
    Mięso marynuje.
    Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia.
  • 2. Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach.
    Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz czy ryżu.

    Można również podawać do kanapek.

    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować