Kurczak teriyaki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wariacja polski-japońska

  • 15 min

Składniki:

  • • 1 pierś kurczaka
    • kilka łyżek marynaty teriyaki
    • sól, pieprz
    • mix sałat
    • 2 kromki chleba tostowego
    • 10 truskawek
    Sos:
    • 1/2 szklanki jogurtu
    • sól, sok z cytryny
    • 1/2 łyżeczki cukru

Kurczak teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pierś kurczaka pokroić na równe kawałki, posolić, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny.
    • Obsmażyć filety na oleju z każdej strony.
    • Chleb tostowy zapiec w tosterze, pokroić na trójkąty.
    • Jogurt wymieszać z solą, cukrem i sokiem z cytryny.
    • Truskawki pokroić na połówki.
    • Na talerzu rozłożyć mix sałat, kawałki kurczaka i truskawki polane jogurtem.
    • Podawać z chlebem tostowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy