Kurczak teriyaki

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Kurczak na japoński sposób

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka`: 1 sztuka
    - sos teriyaki: 0.5 szklanki
    - kuskus: 0.5 szklanki
    - bulion: 1 szklanka
    - suszone pomidory: 5 sztuk
    - rukola: 0.5 opakowania

Kurczak teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić na paseczki i zalać sosem teriyaki, który posłuży jako marynata. Marynować minimum 30minut.
    Po tym czasie smażymy na minimalnej ilości tłuszczu kurczaka aż mięso wewnątrz będzie białe.
  • 2. Kuskus zalewamy wrzątkiem lub bulionem (bulionu ma być 1cm powyżej kaszy).
    Gdy kasza wsiąknie to mieszamy ją z pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorami suszonymi.
  • kurczak teriyaki 3. Na talerz wykładamy przygotowany kuskus, na to mięso a na wierzch liście rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy