Kurczak po prowansalsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mój pomysł na kurczaka:)

  • 20 min

Składniki:

  • - 5 dowolnych części kurczaka (za wyjątkiem piersi)
    - puszka pomidorów w zalewie
    - 4 ząbki czosnku
    - 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie
    - oliwa

Kurczak po prowansalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak po prowansalsku 1. 1. Kurczaka umyć, osuszyć, doprawić solą i ziołami prowansalskimi. przyrumienić mięso na patelni;
    2. Następnie mięso zdejmujemy z patelni i wkładamy do garnka. Na patelnię wrzucamy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, zieloną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem.
    3. Dusimy około 30 minut na małym ogniu. Dodajemy kawałki kurczaka i dusimy jeszcze 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy