Kurczak na winie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepis na to danie zaczerpnęłam kilka lat temu z programu kulinarnego na kuchni tv. Trochę go jednak zmieniłam pomijając niektóre składniki.

  • 50 min

Składniki:

  • - 2 filety z kurczaka
    - 2 łyżki mąki
    - 1/3 szklanki białego wina (w moim przypadku półsłodkiego)
    - 1 szklanka śmietanki 18%
    - 3-4 łyżki masła
    - natka pietruszki (ja dałam suszoną, ale najlepsza jest świeża)
    - pieprz i sól
    - 2 woreczki ryżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Kurczak na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć je na maśle. Posypać mąką i przemieszać. Wlać wino (powinien się zrobić sosik), kiedy wyparuje polać śmietanką. Dusić chwilę, co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem i natką pietruszki.

Porady

Polecam do kurczaka dodać pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować