Kurczak na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mąż uwielbia ostre potrawy, to potrawa specjalnie dla niego.

  • 30 min

Składniki:

  • 12 szt. podudzi kurczaka bez skóry i kości
    cebula
    papryczki chilli: zielona, żółta, czerwona
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka mąki
    olej
    sól
    pieprz
    przyprawa tajska

Kurczak na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.
  • 2. Cebulę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę.
  • 3. W rondelku rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać kurczaka i podsmażyć na złoto.
  • 4. Papryczki pokroić w paski, dodać do mięsa, podlać szklanką wody, dodać przyprawę tajską i dusić pod przykryciem do miękkości.

Porady

Podawać ze świeżą bagietką lub ziemniakami z wody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy