kurczak miodowo-musztardowy

5 (171 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mięso zawsze marynuję dzień wcześniej i od razu zamykam w rękawie a następnego dnia wrzucam do piekarnika i gotowe. Taka marynata z miodu i musztardy nadaje udkom bardzo oryginalny smak, który podkręciłam dodatkowo odrobiną chilli. Były pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    3 łyżki ketchupu
    3 łyżki musztardy
    3 łyżki miodu
    duża szczypta chilli
    3 ząbki czosnku
    pieprz
    sól według uznania
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak miodowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso w rękawie umieścić w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny. Następnie przeciąć worek i pozostawić mięso w piekarniku jeszcze na kilka minut żeby się zapiekło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Miód Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować