Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserwowym

4.5 (149 ocen)

Niewielka liczba składników a w efekcie otrzymujemy przepyszne danie mięsne- wspaniale smakuje i pięknie się prezentuje na stole. Serdecznie zapraszam:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 ogórki konserwowe ( gdy duży to jeden)
    1 jajko
    sól,pieprz
    szczypta papryki ostrej
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nałożyć farsz 1. Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.
    Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa. Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do góry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować