Niewielka liczba składników a w efekcie otrzymujemy przepyszne danie mięsne- wspaniale smakuje i pięknie się prezentuje na stole. Serdecznie zapraszam:)
Składniki:
1 pierś z kurczaka
2 ogórki konserwowe ( gdy duży to jeden)
1 jajko
sól,pieprz
szczypta papryki ostrej
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju
Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.
Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa. Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do góry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Komentarze