Kulki z mleka w proszku obtoczone kokosem

4.4 (171 ocen)

  • 20 min

Kuleczki nadają się na każdą okazje, święta urodziny czy do niedzielnej kawy. Przepis jest łatwy i szybki do zrobienia a w dodatku wszystkim smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • masło 0,5 kostki
    margaryna 0,5 kostki
    cukier puder 6 łyżek
    mleko w proszku 50 dag.
    mała paczka kokosu do obtaczania kulek
Wystaw ocenę:

4.4 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki z mleka w proszku obtoczone kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i margarynę (wcześniej wyciągniętą z lodówki) ucieramy na puszystą masę dodając po trochu cukru pudru. Następnie dodajemy porcję mleka w proszku. Wyrabiamy ciasto. Dodajemy tyle mleka suszonego aż uznamy, że można formować z masy kulki. Uformowane kulki obtaczamy w kokosie. Gotowe :)

Porady

Do przepisu potrzeba więcej mleka suszonego około połowy paczki wtedy kulki dobrze się formuje. Po zrobieniu kulki można wstawić na około godzinę do lodówki aby były twardsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować