Kulki kokosowe bez glutenu

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Kulki z kaszy jaglanej ugotowanej w mleku kokosowym mogą jeść alergicy i osoby chorujące na cukrzycę. Lekko słodkie, mocno kokosowe, bardzo smakowite.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 filiżanka kaszy jaglanej
    3 filiżanki mleka kokosowego
    1/2 filiżanki wody
    3 łyżki wiórków kokosowych
    garść wiórków kokosowych do obtaczania kulek
    2-3 łyżki syropu z agawy (ilość użytego syropu zależy od indywidualnych upodobań)
    migdały bez skórki
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki kokosowe bez glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę.
    Do wrzątku dodać mleko kokosowe, przepłukaną na sicie kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, syrop z agawy.
    Dodać sól.
    Kaszę gotować do uzyskania konsystencji kremu.
    Po wystudzeniu kaszy, formować kulki, do każdej włożyć prażony migdał i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
    Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować