Kulki czekoladowe z herbatnikami

4.94 (181 ocen)

  • 20 min

Smaczna i prosta w wykonaniu przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 10 sztuk:
    -2 czekolady mleczne
    -10 łyżek mleka
    -20 dag herbatników
    -1/2 szklanki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.94 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki czekoladowe z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko oraz czekolady podgrzewamy w rondelku na wolnym ogniu, mieszając by się nie przypaliły. Kiedy czekolada się rozpuści i uzyskamy jednolitą masę, wrzucamy do środka pokruszone herbatniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy masa nieco przestygnie, formujemy kulki. Uprzednio moczymy dłonie w zimnej wodzie, co nam bardzo ułatwi pracę-masa nie będzie nam się kleiła do rąk. Na koniec uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki, by kulki stwardniały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować