Kuleczki raffaello z białej fasoli

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Nie czuć w ogóle smaku fasoli, są pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • puszka białej fasoli
    2 szklanki wiórków kokosowych
    4 łyżki cukru pudru lub miodu
    pół szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kuleczki raffaello z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odcedzić i wypłukać, zblendować na gładką masę, dodać około 1,5 szklanki wiórków, mleko i cukier lub miód. Odstawić na jakiś czas do lodówki, aby masa zgęstniała nieco, następnie uformować kulki i obtoczyć w wiórkach.

Porady

Lepiej sprawdzają się drobniejsze wiórki, bardziej zmielone, można włożyć do środka migdał

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować